Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΑΛΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε έκτακτα η αναστολή της κανονικής λειτουργίας των δημόσιων σχολείων εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού covid-19 το σχολείο μας προσπάθησε να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους μαθητές/μαθήτριες μας με τακτική τηλεφωνική επικοινωνία  των δασκάλων του σχολείου μας προς τις οικογένειες και στους μαθητές μας.

Από την πρώτη στιγμή ή προσπάθεια μας ήταν να είμαστε δίπλα στους μαθητές/μαθήτριες μας με όσα μέσα διαθέταμε και να τους ενθαρρύνουμε να απασχούνται δημιουργικά όλο αυτό το διάστημα που θα παραμένουν στα σπίτια τους. Για το λόγο αυτό απόστείλαμε σε όλη τη μαθητική κοινότητα εκπαιδευτικό υλικό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο σπίτι.


Ενδεικτικό υλικό που στάληκε: 


ΤΑΞΗ Α'

> Υλικό 1ης ημέρας:


> Υλικό 2ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ


> Υλικό 3ης & 4ης ημέρας:

> Υλικό 7ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο1
Ελληνικά Φυλλάδιο2
Μαθηματικά Φυλλάδιο

> Υλικό 8ης & 9ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο1
Ελληνικά Φυλλάδιο2
Ελληνικά Φυλλάδιο3
Μαθηματικά Φυλλάδιο


> Υλικό 10ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο


> Υλικό 11ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο
Μαθηματικά Φυλλάδιο

> Υλικό 12ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο
Μαθηματικά Φυλλάδιο


> Υλικό 13ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο
Μαθηματικά Φυλλάδιο


> Υλικό 14ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο
Μαθηματικά Φυλλάδιο


> Υλικό 15ης ημέρας:
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ελληνικά Φυλλάδιο
Μαθηματικά Φυλλάδιο




ΤΑΞΗ Β'

> Μαθηματικά:


> Ελληνικά



ΤΑΞΗ Γ'

> Ιστορία:






Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

Η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές των παιδιών και το μάθημα της Γυμναστικής είναι αναμφίβολα αυτό που θα τους λείψει περισσότερο από το σχολείο. Θεωρούμε, λοιπόν, απαραίτητο, να αφιερώνουν τα παιδιά μας καθημερινά τουλάχιστον ένα 45λεπτο στη σωματική άσκηση, για να διατηρήσουν την καλή σωματική τους κατάσταση.

Τυχεροί όσοι μένετε σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα. Για τους υπόλοιπους εισηγούμαστε κάποιες εναλλακτικές ασκήσεις-παιχνίδια όπου μπορείτε να παίζουν τα παιδιά σας (κατά προτίμηση κάθε πρωί) επιτρέποντας σε εκείνα να εκτονωθούν.

Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία τη δικιά σας και των παιδιών σας να «τρέξει» ελεύθερα και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να αυξήσει το παιδί σας τη σωματική του δραστηριότητα!


Να θυμάστε βέβαια, ότι εκτός από τη 1 ώρα μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα που πρέπει να έχει το παιδί καθημερινά, θα πρέπει να μειώσει και το χρόνο τηλεθέασης ή ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστή σε λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο σας δίνουμε διαφορετικές ιδέες για παιχνίδι και άσκηση μέσα στο σπίτι.


Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε δραστηριότητες για σωματική άσκηση των παιδιών σας στο σπίτι:








2η Ανακοίνωση - Γενικές Συμβουλές


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


>   ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ !!!  04 ΜΑΪΟΥ - 08 ΜΑΪΟΥ 


Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετούμε και πάλι! 

Στην ιστοσελίδα μας αναρτήθηκε καινούριο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε τάξη αλλά και για κάθε γνωστικό αντικείμενο ξεχωριστά

Θα βρείτε το νέο υλικό με την πιο πάνω κόκκινη ένδειξη, αφού περιηγηθείτε σε  όλες τις σελίδες των περιεχομένων του ιστότοπου μας. 

...και να θυμάστε μένουμε σπίτι, εργαζόμαστε δημιουργικά και μένουμε ασφαλείς!


#κοντεύουμε    #θατακαταφερουμε


Α' Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας Κ.Α.


................................................


H εποχή του κορωνοϊού στη ζωή μας – Δημιουργικός χρόνος στο σπίτι!

Αυτή την περίοδο ζούμε μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ιό και για να το πετύχουμε αυτό έχουμε να κάνουμε οι ίδιοι κάποια πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι το να μένουμε μέσα στο σπίτι μας, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο για τον καθένα μας. Πόσο μάλλον για τα παιδιά.

Αν σκεφτούμε πως τα παιδιά έχουν συνηθίσει να λείπουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας από το σπίτι στο σχολείο και τις άλλες δραστηριότητες και προσθέσουμε την ζωηράδα και την ενέργεια της ηλικίας τους, καταλαβαίνουμε πως για εκείνα είναι ακόμα περισσότερο δύσκολη η μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι. Ας δούμε μερικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν να τα βοηθήσουμε.

Γενικές Συμβουλές Δημιουργικής Απασχόλησης




...........................................................................


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


>   ΥΛΙΚΟ !!!  27 - 30 Απριλίου 


Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετούμε και πάλι! Χριστός Ανέστη! 
Έλπίζουμε να περάσετε όμορφα οικογενειακές στιγμές τις μέρες των διακοπών του Πάσχα. Μετά την ολιγοήμερη ξεκούραση λοιπόν, επιστρέφουμε πίσω στη "δουλειά" μας.

Στην ιστοσελίδα μας αναρτήθηκε καινούριο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε τάξη αλλά και για κάθε γνωστικό αντικείμενο ξεχωριστά

Θα βρείτε το νέο υλικό με την πιο πάνω κόκκινη ένδειξη, αφού περιηγηθείτε σε  όλες τις σελίδες των περιεχομένων του ιστότοπου μας. 

Καλή αρχή λοιπόν... ο,τιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εκπαιδευτικό προσωπικό τους σχολείου μας (τις δασκάλες και το δάσκαλο σας) για να σας βοηθήσουν! Τα  φιλιά μας...

...και να θυμάστε μένουμε σπίτι, εργαζόμαστε δημιουργικά και μένουμε ασφαλείς!


#κοντεύουμε    #θατακαταφερουμε


Α' Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας Κ.Α.












1η Ανακοίνωση - Λειτουργία ιστιοτόπου σχολείου

Εξ'αποστάσεως λειτουργία Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας Κ.Α.

Το Α΄Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας Κ.Α. στην προσπάθεια του να λειτουργήσει μέσα στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επικρατεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω του ιού COVID-19 δημιούργησε αυτό τον ιστότοπο ώστε όλοι οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας να ενημερώνονται.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του Covid-19 και να διασφαλίσουμε την υγεία του προσωπικού και των μαθητών μας. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελός των μαθητών μας με σκοπό να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εργασία μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Όλο το διδασκαλικό προσωπικό του σχολείου μας λειτουργεί εξ’ολοκλήρου εξ’ αποστάσεως και όλες οι επαγγελματικές μας συναντήσεις (συνεδρίες) πραγματοποιούνται καθημερινά διαδικτυακά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα της Microsoft Teams.

Μας ενδιαφέρει η προστασία των μαθητών μας και των οικογενειών τους, όπως και των δικών μας οικογενειών.

Αγαπητοί γονείς. Κρατήστε τους εαυτούς σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα ασφαλή. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας από το σπίτι μας.

#μένουμεσπίτι   #απασχολούμαστεδημιοργικά



ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2η καραντίνας 11/01 - 07/02 - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ 2ης ΓΛΩΣΣΑΣ

  Ελληνικά σαν δεύτερη γλώσσα 6. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρεις ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι https://wordwall.net/resource/8767518/η-οικ...