Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι

ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

Η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές των παιδιών και το μάθημα της Γυμναστικής είναι αναμφίβολα αυτό που θα τους λείψει περισσότερο από το σχολείο. Θεωρούμε, λοιπόν, απαραίτητο, να αφιερώνουν τα παιδιά μας καθημερινά τουλάχιστον ένα 45λεπτο στη σωματική άσκηση, για να διατηρήσουν την καλή σωματική τους κατάσταση.

Τυχεροί όσοι μένετε σε σπίτια με κήπο και αυλή, όπου τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν πιο ελεύθερα. Για τους υπόλοιπους εισηγούμαστε κάποιες εναλλακτικές ασκήσεις-παιχνίδια όπου μπορείτε να παίζουν τα παιδιά σας (κατά προτίμηση κάθε πρωί) επιτρέποντας σε εκείνα να εκτονωθούν.

Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία τη δικιά σας και των παιδιών σας να «τρέξει» ελεύθερα και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να αυξήσει το παιδί σας τη σωματική του δραστηριότητα!


Να θυμάστε βέβαια, ότι εκτός από τη 1 ώρα μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα που πρέπει να έχει το παιδί καθημερινά, θα πρέπει να μειώσει και το χρόνο τηλεθέασης ή ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστή σε λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο σας δίνουμε διαφορετικές ιδέες για παιχνίδι και άσκηση μέσα στο σπίτι.


Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε δραστηριότητες για σωματική άσκηση των παιδιών σας στο σπίτι:








ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2η καραντίνας 11/01 - 07/02 - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ 2ης ΓΛΩΣΣΑΣ

  Ελληνικά σαν δεύτερη γλώσσα 6. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρεις ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι https://wordwall.net/resource/8767518/η-οικ...